EYE PROTECT SYSTEM

Eye Protect System je najnovija inovacija iz Essilora. To je potpuno prozirna, prva integrirana zaštita protiv štetnog plavo-ljubičastog svjetla koja se nalazi u materijalu naočalne leće.

NOVA GENERACIJA MATERIJALA

Inovativna tehnologija, nova preporuka za leće
Proteklih 50 godina sve inovacije na lećama poboljšale su kvalitetu života milijunima nosioca naočala.

  • Od teških mineralnih do laganih organskih leća puno udobnijih za nošenje
  • Od bifokalnih do progresivnih leća za sve udaljenosti
  • Od debelih do ultra tankih leća za bolju estetiku i povećanu udobnost nošenja naočala
  • Od prozirnih do fotoosjetljivih leća za udobnost bez obzira na svjetlosne uvjete

2013. Essilor je razvio zaštitu protiv štetnih UV zraka i plavo-ljubičastog svjetla - CRIZAL PREVENCIA
2013. Essilor je lansirao CRIZAL PREVENCIU doradu koja sprječava prodor štetnog plavo-ljubičastog svjetla. Ove zrake izazivaju degeneraciju stanica mrežnice. Istovremeno, CRIZAL PREVENCIA propušta korisno plavo svjetlo u oko.
2017. Essilor ide korak dalje u zaštiti oka od štetnog svjetla te istu tehnologiju koristi u izradi nove generacije materijala koji čuva zdravlje oka na dnevnoj bazi.

EYE PROTECT SYSTEM SA SMART BLUE FILTER TEHNOLOGIJOM

Za razliku od Light Scan tehnologije korištene kod Crizal Prevencije kao dorade, Smart Blue tehnologija kod Eye Protect Systema se nalazi unutar materijala leće dok je u fazi poluproizvoda. Eye Protect System filtrira štetno plavo svjetlo selektivnom apsorpcijom koja se događa unutar samog materijala. Eye Protect System ukomponiran u materijal upija štetno plavo-ljubičasto svjetlo dok istovremeno propušta korisne zrake. Ovaj sistem integriran je u svih pet materijala Orma EPS, Airwear EPS, Ormix EPS, Stylis EPS i Lineis EPS. Eye Protect System materijal blokira do 25% plavo-ljubičastog svjetla.

EYE PROTECT SYSTEM - NEVIDLJIVO RJEŠENJE

Molekule unutar materijala apsorbiraju plavo-ljubičasto svjetlo bez plave refleksije materijala. Također, u materijal su dodatno ukomponirane molekule koje neutraliziraju žućkastu boju leće. Tako je dobivena leća koja štiti oko od štetnih zraka i istovremeno pruža savršenu estetiku.

EYE PROTECT SYSTEM I CRIZAL PREVENCIA UV = ULTIMATIVNA ZAŠTITA

Crizal Prevencia dorada u kombinaciji s Eye Protect System lećama daje najsnažniju zaštitu, do 50% *  veću u usporedbi s Crizal Prevencijom na standardnom materijalu. Pomaknute su granice zaštite od plavo-ljubičastog svjetla za prozirne leće !

* 32% plavo-ljubičastog svjetla blokirano je s Airwear Eye Protect System lećama s Crizal Prevencijom; 20% plavo-ljubičastog svjetla blokirano je s Airwear lećama s Crizal Prevencijom.

TRANSITIONS & EYE PROTECT SYSTEM

TRANSITIONS & EYE PROTECT SYSTEM

Istraživanja provedena na Eye Protect Systemu pokazala su da Essilor Transitions leće štite od plavo-ljubičastog svjetla vani i u zatvorenom prostoru. Crizal Transitions Signature VII blokira 20% plavo-ljubičastog svjetla u zatvorenom i 85% plavo-ljubičastog svjetla vani. Crizal Transitions XTRActive blokira 34% plavo-ljubičastog svjetla u zatvorenom i 88% - 95% plavo-ljubičastog svjetla vani.

EYE PROTECT SYSTEM TRENUTNO JE DOSTUPAN NA SLJEDEĆIM PROIZVODIMA I MATERIJALIMA