CRIZAL TRANSITIONS XTRACTIVE

Crizal Transitions XTRActive leće su najtamnije fotoosjetljive leće na tržištu za svakodnevnu primjenu koje se aktiviraju i iza vjetrobranskog stakla automobila. Lagano su obojane u zatvorenom prostoru da štite oči od štetnog umjetnog svjetla.
Kao i sve Crizal UV leće, Crizal Transitions XTRActive leće otporne su na ogrebotine, prljavštinu, prašinu, vodu i eliminiraju UV refleksiju prema oku istovremeno zadržavajući izuzetnu transparentnost.

Glavne karakteristike Crizal Transitions XTRActive leća su:

  • XTRA tamne - potamnne do kategorije 3 na otvorenom, za sunčanog vremena ( 80% boje na 35° )
  • XTRA prednost dok vozite - ove leće potamne iza vjetrobranskog stakla do kategorije 2 ( 50% boje na 27° )
  • XTRA udobnost - lagano obojane u zatvorenom prostoru ( 89% propusnosti sa Crizal-om u zatvorenom prostoru i po noći )
  • XTRA zaštita - blokiraju 100% štetne UVA i UVB zrake, bez obzira na količinu zatamnjenja
  • XTRA jasnoća sa Crizal-om - neprijatelji vida (ogrebotine, prljavština, prašina, voda i odbljesak ) su eliminirani

Usporedba Crizal Transitions Signature 7 i Crizal Transitions XTRActive leća:

Fotoosjetljive molekule unutar leće se neprestano prilagođavaju svjetlosti. Kada su Crizal Transitions XTRActive leće izložene UV zrakama, bilijuni fotoosjetljivih molekula u leći počinju mijenjati strukturu. Takva reakcija je uzrok da Crizal Transitions XTRActive leće počinju tamniti. Samo Transitions XTRActive leće koriste ekskluzivnu Chromea7® tehnologiju, novu formulu koja omogućava lećama da budu prilagodljivije na svjetlost kao nikada prije.

Većina fotoosjetljivih leća reagira primarno na UV zrake. Zato fotoosjetljive leće tamne i mijenjaju boju kada ste vani i na suncu, a ne reagiraju i ostaju prozirne kada ste u zatvorenom. U automobilima vjetrobranska stakla blokiraju i zaustavljaju većinu UV zraka. Zbog toga razloga fotoosjetljive leće ne pružaju dovoljno zatamnjenje u automobilu i potamne vrlo malo. Crizal Transitions XTRActive leće u sebi sadrže posebne fotoosjetljive molekule koje reagiraju i na UV zrake i prirodno svjetlo te zbog toga tamne i u automobilu.

Najbolja UV zaštita i jasnoća vida za leće koje nosite svaki dan.

Sve Crizal Transitions XTRActive leće pružaju najbolju UV zaštitu s faktorom E-SPF. Crizal Transitions XTRActive leće osiguravaju najbolju jasnoću vida i automatski se prilagođavaju različitim svjetlosnim uvjetima, na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Bolja zaštita od bliještanja!

Crizal Transitions XTRActive temelji se na najnaprednijoj tehnologiji izrade fotoosjetljivih leća. Ova ekskluzivna formulacija sastavljena kombinacijom 8 nijansi boje (Transitions 6 ima 5) povećava apsorpciju svjetlosti koja dolazi iz svih smjerova omogućujući leći najbolju reakciju do sada, na različitu količinu svjetlosti. Nosioci su sada još više zaštićeni od bliještanja dok istovremeno zadržavaju optimalan balans između jasnoće vida i brzine u zatvorenom prostoru.

Optimalno rješenje za vid u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

 

Crizal Transitions XTRActive fotoosjetljive leće dostupne su u 3 boje :

  • Crizal Transitions XTRActive Brown ( smeđa boja)
  • Crizal Transitions XTRActive Gray ( siva boja)
  • Crizal Transitions XTRActive Graphite Green ( grafitno zelena boja)

Crizal Transitions XTRActive je fotoosjetljiva leća dizajnirana da se brzo prilagodi od potpuno prozirne leće u zatvorenom prostoru do potpuno zatamnjene leće na otvorenom prostoru izložena sunčevoj svjetlosti i UV zrakama. Crizal Transitions XTRActive leće se neprestano prilagođavaju svjetlosti i temperaturi tako da su uvijek zatamnjene baš onoliko koliko vam je potrebno.

Crizal Transitions XTRActive Brown

Crizal Transitions XTRActive Gray

Crizal Transitions XTRActive Graphite Green