Prvi pregled kod oftalmologa preporuča se prije treće godine

Zdr​avlje djece i pogotovo dječjeg vida najvažnija je stvar svakog roditelja, ali brinemo li dovoljno o tome, uzimamo li u obzir sve aspekte? Istraživanja temeljena na iskustvima dječjih oftalmologa, možemo vam dati neke savjete za prevenciju i očuvanje dječjeg vida. Ukoliko postoji visok stupanj miopije ili hiperopije u obitelji, dijabetes ili nasljedne očne bolesti, pregled kod oftalmologa se obavezno preporučuje. Prvi pregled kod oftalmologa preporuča se prije treće godine.

Dijete nikada nije premalo za oftalmološki pregled

Za puni razvoj vida kod djeteta iznimno je važno rano otkrivanje slabovidnosti te pravilno propisivanje i svakodnevno nošenje dioptrijskih naočala. Činjenica da smo danas okruženi različitim štetnim svjetlosnim zračenjima, bitno je kod odabira posvetiti posebnu brigu oko odabira kvalitetnih dioptrijskih naočalnih leća, kao preventiva kako bismo izbjegli neželjene učinke koji se kod djece mogu manifestirati u kasnijoj životnoj dobi. Dječji oftalmološki pregled jedan je od najvažnijih pregleda koji se treba obaviti do 3. ali najkasnije do 4. godine života. Intenzivan razvoj vida traje do 7. godine života i dijete nikada nije premalo za oftalmološki pregled. Bitno je reagirati dok se vid razvija, kako bi se omogućio normalan razvoj dječjeg oka i vida.

Ranom dijagnostikom dioptrije kod djece, može se izbjeći nošenje naočala u starijoj dobi

Izuzetno je bitno da su roditelji svjesni kako su prve godine presudne u razvoju djetetovog vida. Pravovremenom reakcijom roditelja te ranom dijagnostikom dioptrije kod djece, može se izbjeći nošenje naočala u starijoj dobi. Možda je za nas odrasle, normalno nositi naočale, kako bismo normalno funkcionirali u svakodnevnim aktivnostima, ali kod djece je situacija ipak ponešto drugačija. Stoga je bitno da roditelj u početnim koracima ne pogriješi s pristupom te odabirom djetetovih naočala. Ako forsiramo djecu da nose naočale koje ne žele (okvir koji ne žele ili predebele ili teške leće) ili ne vide dovoljno dobro s njima (leće bez anti-refleksa), djeci će nošenje naočala predstavljati traumu umjesto da riješe njihov problem s vidom. Kako bi se vaše dijete sigurno, veselo i neometano igralo, preporučujemo nošenje sigurnih Airwear leća.

Proizvodi za djecu

Najbolja preporuka za djecu čija očna leća propušta šest puta više štetnih zraka nego leća odrasle osobe. Junior Crizal Prevencia UV i Junior Crizal Kids UV pružaju najveći stupanj UV zaštite za djecu, za prozirne leće s faktorom E-SPF 35. Zahvaljujući Airwear materijalu ove leće su zapravo neslomljive. Također, Junior Crizal Prevencia UV i Junior Crizal Kids UV pružaju otpornost na ogrebotine i bliještanje, leće su jednostavne za čišćenje te pružaju maksimalnu udobnost vida, što je osobito važno u školi.